Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Bake a Cake w Kielcach - działa pracownia wypieków artystycznych. Sprawdź, jakie słodkości tu powstają [GALERIA]

(imo)
W fantazyjnych kształtach, na bazie świeżych i naturalnych produktów - takie torty i inne słodkości powstają w królestwie Benity Nowak, która otworzyła przy ulicy Dużej w Kielcach pracownię Bake a Cake.
W fantazyjnych kształtach, na bazie świeżych i naturalnych produktów - takie torty i inne słodkości powstają w królestwie Benity Nowak, która otworzyła przy ulicy Dużej w Kielcach pracownię Bake a Cake. Dawid Łukasik
W fantazyjnych kształtach, na bazie świeżych i naturalnych produktów - takie torty i inne słodkości powstają w królestwie Benity Nowak, która otworzyła przy ulicy Dużej w Kielcach pracownię Bake a Cake.

To pracownia wypieków artystycznych - wszystkie słodkości, jakie w niej powstają, mają nie tylko dobrze smakować, lecz także cieszyć oko. - Wykonuję przede wszystkim torty okolicznościowe, lecz także ciasta, babeczki, smakołyki na tak zwane „słodkie stoły”. Zwracam szczególną uwagę na jakość produktów. Nie korzystam z żadnych składników sproszkowanych, wszystko robię na prawdziwych jajkach, śmietanie, mascarpone, owocach. Dżemy i inne przetwory, które wykorzystuję, również są własnej roboty - podkreśla Benita Nowak. - Torty są bardzo starannie wykończone. Od zawsze miałam artystyczne zapędy - jako dziecko dużo malowałam, chodziłam do szkoły muzycznej. Teraz te zdolności przekładam na pracę cukierniczą - wszystkie moje słodkości są naprawdę estetyczne - zaznacza właścicielka.

Zanim powstała pracownia, pani Benita robiła wypieki w domu. - Wszystko zaczęło się w zasadzie od urodzin mojego syna. Poszukiwałam dla niego tortu na pierwsze urodziny, ale żadna z ofert cukierni nie spełniała moich oczekiwań. Postanowiłam zatem przygotować tort sama. Kolejny zrobiłam za rok - dla córki. Wypieki posmakowały i zaczęłam piec dla znajomych. Zamówień było coraz więcej, więc postanowiłam zająć się tym na poważnie. I oto otwieram pracownię - mówi z uśmiechem.

Bake a Cake to przede wszystkim miejsce, gdzie powstają słodkości. - Nie prowadzę cukierni jako takiej. Każdy może wejść do pracowni z ulicy, ale nie dostanie słodkości od ręki. Może natomiast podglądać moją pracę, zobaczyć, w jakich warunkach i przy użyciu jakich produktów powstają wypieki. Wszystko przygotowuję na zamówienie - mówi Benita Nowak. W przyszłości w pracowni mają także być prowadzone szkolenia cukiernicze.

ZOBACZ TAKŻE:

Najlepsze seriale 2018 roku. Jaki wybrać na wieczór? Zobacz najciekawsze

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Wskaźnik Bogactwa Narodów, wiemy gdzie jest Polska

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Wróć na kielce.naszemiasto.pl Nasze Miasto