Certyfikat chroni jagnięcinę na terenie całej Unii. Wskazuje, na jakich terenach można hodować owce i jakiej muszą być rasy, by mięso można było określać mianem jagnięciny podhalańskiej.
- Teraz przed nami zadanie mocnej promocji produktu, by naszym hodowcom opłacało się trzymać jagnięta na Podhalu, a nie sprzedawać ją do Włoch. U nas też można skosztować pysznych potraw z tego mięsa - mówi Andrzej Gąsienica Makowski, starosta tatrzański.
Wielki marsz górali w obronie TV Trwam. Zobacz naszą galerię z tego wydarzenia
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?