MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
W barwnej skórce jabłka znajdują się liczne substancje o...
fot. pixabay

Dlaczego warto jeść jabłka? Korzyści jest wiele! Wspomogą odchudzanie, koncentrację i pracę serca. Już jedno jabłko dziennie zrobi różnicę

To „zamiatacze” wolnych rodników

W barwnej skórce jabłka znajdują się liczne substancje o działaniu antyoksydacyjnym, takie jak beta-karoten (48 mcg.), kryptoksantyna (20 mcg.), luteina i zeaksantyna (54 mcg.), cyjanidyna (2,86 mg), epikatechina (13,7 mg), kwercetyna (7,3 mg), proantocyjanidyny (171 mg).

Jabłka pomagają neutralizować nadmiar wolnych rodników, które towarzyszą otyłości, cukrzycy i innym chorobom metabolicznym.

Zobacz również

XII Marsz dla Życia i Rodziny przeszedł ulicami Gdańska! "Życie to największy dar"

NOWE
XII Marsz dla Życia i Rodziny przeszedł ulicami Gdańska! "Życie to największy dar"

„Loczek” znów zachwycił, czyli jak oceniamy Stal po zwycięstwie nad Unią

„Loczek” znów zachwycił, czyli jak oceniamy Stal po zwycięstwie nad Unią

Polecamy

Ała, parzy! Dlaczego kobiety lubią gorętsze prysznice niż mężczyźni?

Ała, parzy! Dlaczego kobiety lubią gorętsze prysznice niż mężczyźni?

Nałóż tyle kremu z filtrem, żeby uniknąć oparzeń słonecznych i raka. Zobacz filmik

Nałóż tyle kremu z filtrem, żeby uniknąć oparzeń słonecznych i raka. Zobacz filmik

Pożywna zupa „dziad z babą". Pyszna i łatwa do zrobienia

Pożywna zupa „dziad z babą". Pyszna i łatwa do zrobienia