MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grzybów przeznaczonych do suszenia nie myjemy (po zmoczeniu...

Jak przygotować grzyby krok po kroku? Suszenie, gotowanie, mrożenie. Proste sposoby na przygotowanie grzybów do spożycia

Grzybów przeznaczonych do suszenia nie myjemy (po zmoczeniu raczej zgniją niż wyschną). Wybieramy największe okazy. Odcinamy nóżki, kapelusze zaś kroimy na paski grubości palca. Pokrojone paski wkładamy do suszarki do grzybów. Przy ładnej pogodzie możemy nawlec je na nitki i powiesić na słońcu. Jeśli nie posiadamy suszarki, układamy grzyby w piekarniku (na kratce) i ustawiamy 80°C z nawiewem. Grzyby suszymy do momentu, gdy zaczną szeleścić. Gotowe przekładamy do słoika.

Zobacz również

Czas świeżych owoców i warzyw. Czy jest taniej niż w poprzednim roku? ANALIZA

NOWE
Czas świeżych owoców i warzyw. Czy jest taniej niż w poprzednim roku? ANALIZA

Wielkie święto jogi w Jastarni. Salute the sun - marka Rituals zaprasza!

Wielkie święto jogi w Jastarni. Salute the sun - marka Rituals zaprasza!

Polecamy

Dziecięce interesy lemoniadowe: Przedsiębiorczość od najmłodszych lat

Dziecięce interesy lemoniadowe: Przedsiębiorczość od najmłodszych lat

Piotr Müller (PiS): Będę dążył do wycofania się UE z pakietu migracyjnego

Piotr Müller (PiS): Będę dążył do wycofania się UE z pakietu migracyjnego

Ukradł ponad 25 tys. zł z konta 84-latka. Zatrzymano go z narkotykami

Ukradł ponad 25 tys. zł z konta 84-latka. Zatrzymano go z narkotykami