10 z 12
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Smażenie w woku (albo bardzo mocno rozgrzanej patelni) to...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/16/5c/5fab04270f6ed_o_large.jpg)
fot. lukinIgor/pixabay.com
Kolacja w stylu fit. Co można zjeść, by nie tyć i dobrze spać? O której jeść kolację i ile kalorii spożywać? Pomysły na zdrowe kolacje
Warzywa z mięsem z woka
Smażenie w woku (albo bardzo mocno rozgrzanej patelni) to sposób na szybkie i smaczne przygotowanie dań na bazie warzyw. W przeciwieństwie do tradycyjnego smażenia trwa ono zdecydowanie krócej i nie powoduje tak niekorzystnych zmian w produktach, a to dlatego, że dzięki mieszaniu ich kontakt z rozgrzaną powierzchnią jest bardzo krótki. Na ich powierzchni tworzy się warstwa, która zamyka w środku wilgoć i smak, i chroni składniki odżywcze przed rozkładem. Do niewielkiej ilości chudego mięsa (najlepiej drobiowego) można dodawać wszelkie rodzaje warzyw w dowolnych proporcjach. KUCHENNA WAGA DIETETYCZNA I DIABETOLOGICZNA – odmierz składniki potraw, sprawdź zawartość kalorii, węglowodanów, tłuszczu i białka >> Zobacz w naszym sklepie <<