MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Bób jest źródłem puryn, które są substancjami naturalnie...
fot. chai89/123RF

Kto nie powinien jeść bobu? Są osoby, którym może poważnie zaszkodzić. Te schorzenia i leki wykluczają jego spożycie

Chorzy na dnę moczanową

Bób jest źródłem puryn, które są substancjami naturalnie występującymi w pożywieniu. Ich spożycie nie jest zalecane osobom cierpiącym na podagrę, ponieważ podczas ich trawienia w organizmie powstaje kwas moczowy, który prowadzi do powstawania kryształów moczanowych w stawach i tkankach, co powoduje stan zapalny i dolegliwości bólowe.

Zobacz również

Dyrektor Opery Wrocławskiej odwołany przez Zarząd Województwa Dolnośląskiego

Dyrektor Opery Wrocławskiej odwołany przez Zarząd Województwa Dolnośląskiego

„Jestem gotowa”. Czy Serena Williams ogłosiła chęć swojego powrotu na kort?

„Jestem gotowa”. Czy Serena Williams ogłosiła chęć swojego powrotu na kort?

Polecamy

Dzień Dziecka w górach? Tu musisz wybrać się z pociechą

Dzień Dziecka w górach? Tu musisz wybrać się z pociechą

Masz takie objawy? Po nich rozpoznasz, że w organizmie rozwija się rak

Masz takie objawy? Po nich rozpoznasz, że w organizmie rozwija się rak

Pij szklankę dziennie, przemyj twarz lub dodaj do kąpieli. To darmowy lek i kosmetyk

Pij szklankę dziennie, przemyj twarz lub dodaj do kąpieli. To darmowy lek i kosmetyk