Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Mistrzowie Kuchni Radomsko 2017. Oto zwycięzcy naszego plebiscytu

redakcja
„Mistrzowie Kuchni Radomsko 2017” w kategorii „kawiarnie” - I miejsce - Kofeina
„Mistrzowie Kuchni Radomsko 2017” w kategorii „kawiarnie” - I miejsce - Kofeina
Mistrzowie Kuchni Radomsko 2017. Oto zwycięzcy plebiscytu "Dziennika Łódzkiego" i serwisu NaszeMiasto.pl.

„Mistrzowie Kuchni 2017” w kategorii „sale weselne”

I miejsce - Ekskluzywnie jak w „Exclusivie”

Tytuł „Mistrzowie Kuchni” 2017” w kategorii „sale weselne” przypadł Restauracji „Exclusive”. Zwycięzca naszego plebiscytu zebrał 2040 głosów. O tytuł ubiegało się 10 lokali.

Przez kilka tygodni o tytuł „Mistrzowie Kuchni” rywalizowało kilkanaście sal weselnych, restauracji, pubów, kawiarni i lodziarni oraz pizzerii. Dziś prezentujemy najlepszych w dwóch kategoriach: „sale weselne” i „restauracje”.

„Exclusive” działa od 2007 roku, swoim gościom proponuje zorganizowanie imprezy w jednej z trzech klimatyzowanych sal - w dwóch z nich zmieści się do 40 osób, największa przeznaczona jest dla 140 osób. W salach można przygotować uroczystość weselną, chrzciny, przyjęcie komunijne, imieniny, konsolacje... Zmęczeni zabawą pod dachem, goście mogą skorzystać z niewielkiego zadaszonego ogródka. Przewidziano również kącik zabaw dla dzieci.

Kuchnia to przede wszystkim tradycyjne dania polskie. Ważne, że „Exclusive” to nie tylko sale bankietowe, ale na co dzień również restauracja oferująca niedrogie obiady. Przy sali znajduje się monitorowany parking.

„Orchidea” zachwyca nie tylko Kobiele - II miejsce

Drugie miejsce zajęła Sala Bankietowa „Orchidea” w Kobielach Wielkich - 1869 głosów. Sala proponuje gościom organizowanie różnych imprez okolicznościowych: wesel, komunii, bankietów, chrzcin oraz wszelkiego rodzaju szkoleń i imprez firmowych. Do dyspozycji gości są dwie sale: duża, mieszcząca do 200 osób oraz mała, dla 60 osób.

„Dom Polski” w Bloku Dobryszyce - III miejsce

Na „Dworek Dom Polski. Sala bankietowa” oddano 344 głosy. W elegancko i stylowo urządzonej sali gościć może 120 osób. Sala oferuje nowoczesne dania będące odbiciem tradycyjnej polskiej kuchni. Dobrane składniki wysokiej jakości i profesjonalizm uzupełnią perfekcyjnie stworzone menu, które Szef Kuchni specjalnie komponuje dla gości.

„Mistrzowie Kuchni” 2017” w kategorii „restauracje”

I miejsce - Kurczak? Tylko w „Golden Chicken”

Palma pierwszeństwa oraz tytuł „Mistrzowie Kuchni 2017” w kategorii „restauracje” trafił do „Golden Chicken”. Mieszczący się przy ul. Brzeźnickiej lokal zebrał 659 głosów.

Jak wskazuje sama nazwa restauracji, podstawowym daniem są w niej kurczaki, przygotowywane według upodobań klientów.

„Serdecznie zapraszamy Ciebie i Twoich znajomych na naszego pysznego kurczaka po amerykańsku. W zależności od tego, na co masz dzisiaj ochotę, zaserwujemy Ci piekielnie pikantne lub niebiańsko delikatne wcielenie naszego kurczaka” - zachęca klientów restauracja na swoim facebookowym portalu. - „Nasze potrawy przygotowywane są z najlepszych produktów i w oparciu o unikalne receptury, które czerpią z bogatej amerykańskiej tradycji. To dzięki temu nasze kurczaki są tak soczyste i chrupiące”.

Firma działa od prawie dwóch lat, cały czas mieści się w niewielkim, ale sympatycznym lokalu przy Brzeźnickiej. - W tym czasie dorobiliśmy się całkiem sporego grona stałych klientów - mówi Tomasz Kosmala, właściciel restauracji. - Naszą specjalnością są dania z kurczaków, ale stopniowo zamierzamy rozszerzyć ofertę w menu również o inne potrawy.

W tej plebiscytowej kategorii o tytuł „Mistrzowie Kuchni” walczyło 10 restauracji.

II miejsce - Do „Macieja” na schabowy i placki

Restauracja „U Macieja” to laureat drugiego miejsca w plebiscycie „Mistrzowie Kuchni 2017”. Lokal zdobył 504 głosy. „Pyszne domowe jedzenie dzięki sprawdzonym, domowym recepturom oraz wykorzystaniu świeżych produktów. Placki ziemniaczane, schabowy, tradycyjne zupy to tylko niektóre z przysmaków. Menu jest tak skomponowane, aby każdy znalazł coś dla siebie”.

III miejsce - W Radomsku jadamy po turecku

Trzecie miejsce w naszym plebiscycie zajął „Bodrum Kebab” w Radomsku. Na restaurację oddano 338 głosów.
„Najprawdopodobniej najlepszy kebab w mieście, przygotowywany przez rodowitych Turków, z otwartą kuchnią. Można zjeść na miejscu i z dowozem do domu...” - zapraszają klientów pracownicy „Bodrum Kebab”.

„Mistrzowie Kuchni” 2017” w kategorii „pizzerie”

I miejsce - Najlepsza pizza jest... na dowóz

Tytuł „Mistrzowie Kuchni 2017” w kategorii „pizzerie” przypadł Telepizzerii Habanero. Zwycięzca naszego plebiscytu zebrał 507 głosów. O tytuł w tej kategorii ubiegało się osiem lokali.

Przez kilka tygodni o tytuł „Mistrzowie Kuchni” rywalizowało kilkanaście sal weselnych, restauracji, pubów, kawiarni i lodziarni oraz pizzerii. Dziś prezentujemy najlepszych w dwóch kategoriach: „pizzerie” i „kawiarnie/lodziarnie/puby”.

Telepizzeria „Habanero” działa od października 2016 roku. Przez ten czas udało się jej pozyskać bardzo wielu stałych klientów. „Habanero” oferuje pizze tylko i wyłącznie na dowóz. Warto wiedzieć, że jako jedyna pizzeria jest w tej chwili partnerem serwisu pyszne.pl w Radomsku. I jak widać, radomszczanie nie żałowali głosów, wskazując najlepszy lokal.

Zamówienia w „Habanero” można składać telefoniczne pod numerem telefonu 509-619-533 jak również ze strony www.pizzahabanero.pl.

Pizzeria oferuje 22 rodzaje pizzy w trzech rozmiarach - 30, 40 oraz 50 cm, w zależności od możliwości żoładkowych zamawiających.

II miejsce - „Fenix” błyszczy na drugim miejscu

Drugie miejsce w naszym plebiscycie zajęła pizzeria „Fenix” - 301 głosów. - „Klienci często pytają nas - jak to robimy, że smak naszych potraw jest tak znakomity i wyszukany, czy powoduje to wyłącznie jakość starannie dobranych składników? Najważniejszym czynnikiem decydującym o jakości pracy jest włożone w nią serce...” - chwali się „Feniks”.

III miejsce - Na dobrą pizzę idziemy do „Venezii”

Na pizzerię „Venezia” głosy oddało 27 naszych Czytelników. Lokalowi dało to trzecią lokatę.
- „Restauracja „Venezia” to miejsce, gdzie posmakujecie oryginalnej włoskiej pizzy oraz wielu innych potraw kuchni włoskiej. Bazujemy tylko i wyłącznie na oryginalnych produktach włoskiego pochodzenia” - zapewnia pizzeria.

„Mistrzowie Kuchni” 2017” w kategorii „kawiarnie/lodziarnie/puby”

I miejsce - Na hamburgera, ale i jedzenie „fit”

Palma pierwszeństwa oraz tytuł „Mistrzowie Kuchni 2017” w kategorii „kawiarnie/lodziarnie/puby” trafił do kawiarni „Kofeina”. Mieszczący się przy ul. Sierakowskiego lokal zdobył 91 głosów naszych Czytelników.

Kofeina powstała w lutym 2016 roku z miłości do gotowania i pieczenia. Lokal prowadzi blogerka kulinarna, młoda pasjonatka podróży kulinarnych i fotografii. Uczestniczka wielu szkoleń i warsztatów kulinarnych z takimi sławami jak Pascal Brodnicki, Teo Vafidis czy Karol Okrasa.

- „Naszą wizytówką jest świeżo palona kawa z łódzkiej palarni i domowe ciasta robione na miejscu przez właścicielkę lokalu (torty bezowe, szarlotki, serniki nowojorskie, tarty). Posiadamy bogatą ofertę jedzeniowo-lunchową, serwując burgery w stylu slow-food ze 100 proc. wołowiny, z bułką pieczoną na zamówienie w piekarni oraz z naszej produkcji autorskimi sosami. Posiadamy również szeroki wybór sałatek oraz domowe pierogi, które pojawiają się od czasu do czasu w zmienionej formie. Z racji bliskości siłowni podjęliśmy inicjatywę Fit wtorku, mając na uwadze dobro naszych gości, dbających o zdrowy styl życia. Fit wtorek to serniki z kaszy, popularne na całym świecie kulki mocy, czarne lemoniady czy desery z użyciem chia (szałwia hiszpańska)” - zachwala „Kofeina”.

II miejsce - Klimatycznie w klubowej kawiarni

Kawiarnia „MDKlub cafe” to laureat drugiego miejsca w naszym plebiscycie. Klubowa kawiarnia Miejskiego Domu Kultury ma już stałych bywalców. „To miejsce zasługujące na miano „wyjątkowe”. W ofercie ma m.in. ponad 10 rodzajów kaw, wielosmakowe herbaty, czekoladę na gorąco, kolorowe i smakowite desery lodowe, pyszne ciasta i świeżo wyciskane soki owocowe” - czytamy na stronie MDK. a

III miejsce - Bourbon Street - koncertowy pub

Trzecie miejsce w plebiscycie „Mistrzowie Kuchni 2017” zajął pub „Bourbon Street” w Radomsku. - „To miejsce dla osób spragnionych delektowaniem się relaksującą muzyką jazzową w cichym i przytulnym klimacie. Jego wystrój to oryginalna ponad stu letnia cegła oraz elementy nawiązujące do słynnych nowo-orleańskich pubów” - reklamuje się lokal.

Zobacz także: Kuchenne triki na udane wypieki

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Polacy chętniej sięgają po krajowe produkty?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na radomsko.naszemiasto.pl Nasze Miasto