MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 16
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kolory te są zupełnie naturalne. Co ciekawe, fioletowy...
fot. Unsplash.com

Niebieska dynia, a może żółte buraki? Nietypowe kolory znanych warzyw i owoców mogą cię zaskoczyć!

Fioletowy, zielony i pomarańczowy kalafior

Kolory te są zupełnie naturalne. Co ciekawe, fioletowy kalafior zachowa swój kolor również po upieczeniu, co sprawi, że talerz będzie wyglądał niesamowicie. Fioletowy kalafior smakuje podobnie do białego, z tą różnicą, że jest trochę słodszy, z bardziej orzechową nutą. Pomarańczowy kalafior jest czasami nazywany kalafiorem cheddar ze względu na swój wygląd (oczywiście nie smakuje jak ser). Ma podobną konsystencję i kruchość, co klasyczny kalafior. Może być łagodniejszy i słodszy w smaku. Zielony kalafior może natomiast wyglądać trochę inaczej niż klasyczny, odróżniają go „ostre” w wyglądzie różyczki.

Zobacz również

Szaleństwa na torze, czyli Wrak Race w Paterku. Wszystko dla ciężko chorego Olusia

Szaleństwa na torze, czyli Wrak Race w Paterku. Wszystko dla ciężko chorego Olusia

Wakacje w Silnowie. Kreatywne warsztaty ceramiczne. Zaproszenie

Wakacje w Silnowie. Kreatywne warsztaty ceramiczne. Zaproszenie

Polecamy

Najprostszy sos malinowy. Wystarczą 4 składniki, a smakuje obłędnie

HIT DNIA
Najprostszy sos malinowy. Wystarczą 4 składniki, a smakuje obłędnie

Są chrupiące, złociste i znikają w mig. Pyszne placki z twarogu i ziemniaków

Są chrupiące, złociste i znikają w mig. Pyszne placki z twarogu i ziemniaków

Najlepsze drożdżówki z porzeczkami. Poprosisz o dokładkę

Najlepsze drożdżówki z porzeczkami. Poprosisz o dokładkę