MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 19
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
CZERNINA (Czarna polewka)...
fot. zdjęcia pochodzą ze strony Blog Warsztatów Gastronomicznych Zs nr 1 w Wieluniu

Potrawy regionu wieluńskiego. Te przepisy to prawdziwe perełki

CZERNINA (Czarna polewka)
Normatyw surowcowy na 4 porcje
1000 ml rosołu z królika lub kaczki
60 ml krwi z królika lub kaczki
4 dag maki pszennej
120 ml wody
Do doprawienia:
Ocet
pieprz
Sposób wykonania:
Przygotowujemy zawiesinę z krwi, mąki i wody
Wlewamy ją do wrzącego rosołu, cały czas mieszając
Doprawiamy do smaku

Przepis nadesłała: Katarzyna Lach

Zobacz również

Zakończył się remont świetlicy w Czarkowach w gminie Nowy Korczyn

Zakończył się remont świetlicy w Czarkowach w gminie Nowy Korczyn

Remonty i korki w Krakowie. Barska się zmienia w drogę do hotelu i inne nowe remonty

Remonty i korki w Krakowie. Barska się zmienia w drogę do hotelu i inne nowe remonty

Polecamy

Cesarskie cięcie przyczyną epidemii? Szczepionka u tych dzieci może nie zadziałać

Cesarskie cięcie przyczyną epidemii? Szczepionka u tych dzieci może nie zadziałać

Takie zapisy przestaną być błędami ortograficznymi. RJP zmienia zasady ortografii

Takie zapisy przestaną być błędami ortograficznymi. RJP zmienia zasady ortografii

10 najtańszych miejsc na wakacje. Nie zgadniesz, który kraj wygrał!

10 najtańszych miejsc na wakacje. Nie zgadniesz, który kraj wygrał!