Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 19
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Placki babi Kasi...
fot. zdjęcia pochodzą ze strony Blog Warsztatów Gastronomicznych Zs nr 1 w Wieluniu

Potrawy regionu wieluńskiego. Te przepisy to prawdziwe perełki

Placki babi Kasi
Składniki:
0,5 kg gotowanych ziemniaków
1 szkl. mąki pszennej
2 jajka
Sposób wykonania:
Z przeciśniętych w prasce ziemniaków, mąki i jajek zagnieść ciasto. Z ciasta zrobić wałek, podzielić na mniejsze części. Wałkować lub formować w dłoniach placki. Piec na patelni (dawniej babcia piekła je na blasze pieca). Podawać posypane cukrem.
Przepis pana Jacka Kasprzaka

Zobacz również

Piknik rycerski w Skansenie cieszył się dużym zainteresowaniem. ZDJĘCIA, WIDEO

Piknik rycerski w Skansenie cieszył się dużym zainteresowaniem. ZDJĘCIA, WIDEO

Porażka Weegree AZS w decydującym, piątym meczu ćwierćfinałowym. To koniec sezonu

Porażka Weegree AZS w decydującym, piątym meczu ćwierćfinałowym. To koniec sezonu

Polecamy

Najsmaczniejsze szparagi z patelni. Z tym przepisem każdy sobie poradzi

Najsmaczniejsze szparagi z patelni. Z tym przepisem każdy sobie poradzi

Używasz go zamiast kremu z filtrem? Narażasz się nawet na raka skóry

Używasz go zamiast kremu z filtrem? Narażasz się nawet na raka skóry

Jedziesz odpocząć i pojawia się ona… Jak zapobiegać biegunce w czasie podróży?

Jedziesz odpocząć i pojawia się ona… Jak zapobiegać biegunce w czasie podróży?