MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mięso można mrozić, ale trzeba to robić od razu po zakupie....
fot. istockphoto.com

Te produkty możesz zamrozić! Jeśli robisz zakupy na zapas, zamiast wyrzucać jedzenie, włóż je do zamrażarki

SUROWE MIĘSO I WĘDLINY

Mięso można mrozić, ale trzeba to robić od razu po zakupie. W końcu chodzi o to, by mrozić je jak najświeższe, a nie jak najstarsze! Najlepiej mrozić mięso surowe, a wędliny – w plasterkach. Robisz schabowe i chcesz zostawić trochę na następny raz? Zamroź je bez panierki. Mięso możesz trzymać w zamrażalniku kilka miesięcy (drób – 3, wieprzowina – 6, wołowina – 8).

Zobacz również

Piękna strona Juwenaliów. Śliczne studentki bawiły się na koncertach. Zobacz zdjęcia

Piękna strona Juwenaliów. Śliczne studentki bawiły się na koncertach. Zobacz zdjęcia

Juwenalia 2024 w Nysie. Tak się bawili studenci nyskiej Akademii

Juwenalia 2024 w Nysie. Tak się bawili studenci nyskiej Akademii

Polecamy

Burze i silny wiatr. Jest ostrzeżenie IMGW dla powiatu grodziskiego

Burze i silny wiatr. Jest ostrzeżenie IMGW dla powiatu grodziskiego

Młodzi Zdolni Kreatywni - ekipa nastolatków z Sierakowic planuje trasę koncertową

Młodzi Zdolni Kreatywni - ekipa nastolatków z Sierakowic planuje trasę koncertową

Nieustąpienie pierwszeństwa przyczyną wypadku. Audi uderzyło w ciężarówkę

Nieustąpienie pierwszeństwa przyczyną wypadku. Audi uderzyło w ciężarówkę