Warsztaty kulinarne w ZSP nr 4 w Piotrkowie z Tomaszem Traczem w ramach programu "Łódzkie gotuje"
Temat warsztatów to „Cztery pory roku w kuchni”. Zajęcia prowadził renomowany kucharz Tomasz Tracz, który wraz z uczestnikami przygotował pełne menu obiadowe, kulinarnie odzwierciedlające jedną z pór roku. Potrawy były przygotowywane na bazie produktów regionalnych z naszego województwa.
- Młodzież była bardzo zadowolona mogąc uczyć się od tak doświadczonego kucharza. Atmosfera była niesamowita, a zajęcia przebiegały bardzo profesjonalnie i jednocześnie na luzie – opisują pracownicy ZSP 4.
Uczestnicy warsztatów z klas gastronomicznych uczyli się przyrządzania regionalnych posiłków w odświeżonej odsłonie, ale przede wszystkim tego, jak gotować zdrowo i smacznie. Jednocześnie w czasie trwania warsztatów promowane były tematy związane z żywnością wysokiej jakości.
Nie tylko o niedźwiedziach, które mieszkały w minizoo w Lesznie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?