Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Warsztaty kulinarne "Wiosenne gotowanie" w ZS CKZ Bujny. Uczniowie robili vegeburgera z meksykańską salsą - ZDJĘCIA

oby
Warsztaty kulinarne "Wiosenne gotowanie" w ZS CKZ w Bujnach. Uczniowie robili vegeburgera z meksykańską salsą
Warsztaty kulinarne "Wiosenne gotowanie" w ZS CKZ w Bujnach. Uczniowie robili vegeburgera z meksykańską salsą mat. ZS CKZ w Bujnach
W Zespole Szkół Centrum Kształcenia Zawodowego im. Wincentego Witosa w Bujnach (gm. Wola Krzysztoporska) odbyły się warsztaty kulinarne z szefem kuchni Arturem Zaskórskim, który uczył młodzież, jak się robi vegeburgera z meksykańską salsą.

Warsztaty kulinarne "Wiosenne gotowanie" w ZS CKZ w Bujnach. Uczniowie robili vegeburgera z meksykańską salsą

Warsztaty dla dwóch grup młodzieży - uczniów technikum i liceum odbyły się pod hasłem "Wiosenne gotowanie w Bujnach". Prowadził je szef kuchni Artur Zaskórski z Pro Art Centrum Szkoleniowe, szef kuchni restauracji w Pszczynie.

- Warsztaty odbyły się dla naszej młodzieży po raz pierwszy, ale już myślimy o zajęciach dla nauczycieli - mówi Mirosława Kaczmarek-Michalak, dyrektor ZS CKZ w Bujnach.

Jak dodaje, praktyczne zajęcia gotowania to efekt współpracy szkoły w Bujnach ze szkołą w Sulejowie. Artur Zaskórski prowadzi zajęcia na temat nowoczesnych trendów w żywieniu - jest to projekt realizowany przez ZS CKU w Sulejowie. W zajęciach uczestniczą dorośli słuchacze, a część warsztatowa odbywa się w Bujnach.

"Wiosenne gotowanie w Bujnach" odbyło się poza projektem i było skierowane do młodzieży uczącej się w liceum i tachnikum.

- Nasi uczniowie, widząc pana Artura przygotowującego się do zajęć z dorosłymi słuchaczami, bardzo często podpytywali o przepisy, stąd postanowiliśmy skorzystać z jego obecności i umiejętności - dodaje Mirosława Kaczmarek-Michalak.

Zajęcia dla młodzieży odbyły się we wtorek, 29 marca, a młodzież pod okiem szefa kuchni uczyła się robić vegeburgera.

- Współczesna młodzież lubi szybką kuchnię i fast foody, dlatego postanowiliśmy im pokazać, że takie jedzenie też może być zdrowe i pożywne - podkreśla dyrektor ZS CKZ.

Warsztaty kulinarne "Wiosenne gotowanie" w ZS CKZ w Bujnach. Uczniowie robili vegeburgera z meksykańską salsą

Warsztaty kulinarne "Wiosenne gotowanie" w ZS CKZ Bujny. Ucz...

od 7 lat
Wideo

Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na piotrkowtrybunalski.naszemiasto.pl Nasze Miasto