Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Lider z Warki gromi Orła. Trwają mecze okręgówki [ZOBACZ ZDJĘCIA]

NOWE
AKTUALIZACJA
Lider z Warki gromi Orła. Trwają mecze okręgówki [ZOBACZ ZDJĘCIA]

Rugbiści KS Budowlani WizjaMed Łódź chcą wziąć w Gdyni srogi rewanż za 0:102

Rugbiści KS Budowlani WizjaMed Łódź chcą wziąć w Gdyni srogi rewanż za 0:102

Polecamy

W Szczebrzeszynie powstanie muzeum poświęcone Zygmuntowi Klukowskiemu

W Szczebrzeszynie powstanie muzeum poświęcone Zygmuntowi Klukowskiemu

Smutna wiadomość z centrum Poznania. 70-latek zmarł niemal na progu szpitala

Smutna wiadomość z centrum Poznania. 70-latek zmarł niemal na progu szpitala

Bezpłatne studia podyplomowe w zakresie biomedycyny. Kto może skorzystać?

Bezpłatne studia podyplomowe w zakresie biomedycyny. Kto może skorzystać?