Warsztaty kulinarne odbyły się w ramach projektu "Poznaj swoje", który przygotowali Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Polski Związek Łowiecki. W trakcie nauki uczniowie wzięli na warsztat dziczyznę. Pod okiem Szymona Czerwińskiego, finalisty piątej edycji MasterChefa, uczyli się jak w kuchni wykorzystać lokalne produkty, m.in. miód i dziczyznę, a na koniec przyrządzili smaczne dania. Warsztaty kulinarne z udziałem finalisty MasterChefa odbyły się m.in. w Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego.
Oprócz prowadzenia warsztatów kulinarnych w różnych rejonach Polski, autorzy projektu zawitali również do Piotrkowa Trybunalskiego.
- Pozyskaliśmy miód z miejskiej pasieki i wykorzystamy go na naszych kulinarnych warsztatach - mówi w materiale filmowym Szymon Czerwiński.
Zobaczcie film przedstawiający promocję piotrkowskiego miodu i warsztatów w szkołach nie tylko w regionie łódzkim.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?