Festiwal Smaku i Trybunały Nalewkowe w Piotrkowie 2017
Od godz. 14 będzie można spróbować żuru trybunalskiego, który zostanie przygotowany w 800 porcjach. Nie zabraknie także pokazu wędzenia ryb, dowiemy się także w jaki sposób powstaje ser domowy. Od godz. 18.30 rozpoczną się pokazy kulinarne w wykonaniu lokalnych szefów kuchni - Konrada Skonecznego z Restauracji Karuzela Smaków, Krzysztofa Pawłowskiego z Restauracji Miód i Wino w Hotelu Podklasztorze, a także Damiana Marchlewicza, zwycięzcy IV edycji telewizyjnego programu „Hell’s Kitchen”. O godz. 21 zostaną ogłoszone wyniki II Ogólnopolskich Trybunałów Nalewkowych 2017.
Niedzielę, 16 lipca, rozpocznie słodki poczęstunek od Cukierni Migdał (godz. 12.30), a po nich przewidziano prezentację i degustację bezglutenowych produktów. Zaśpiewa i zatańczy także Zespół Śpiewaczy Szczawinianki oraz Zespół Tańca Ludowego HARNAM. Po południu zaplanowano kolejne pokazy kulinarne - Krzysztofa Halesy z Restauracji Umi Sushi, Karoliny Sadury z Restauracji Krochmal oraz degustację pizzy, którą poprowadzi Ariel Zagórski. Gwiazdą wieczoru będzie blogerka kulinarna Beata Królikiewicz.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?